Sunday, July 25, 2010

house renovation....part 2

Posted by suhailie at 11:50 PM 2 comments
umah ni tak siap siap renovate...dulu kata ambil masa 2 minggu n paling lama pun 3 minggu... sekarang ni da 3 minggu...ntah la...

ni la gupe wrought iron tul grill depan...i like...besar grill ni...alhamdulillah da siap pasang da grill ni





ni table top yang lum siap sepenuhnya lagi....



finally ko pasang gak kitchen cabinet ni....kitchen cabinet ni aku yang pilih colour..tapi rasa macam terlalu simple la pulak...but,colour cithen cabinet ni membuatkan dapur nampak besar






kontraktor tu kata umah siap selasa..kalau tak siap gak, tak tahu lah..tidur dikelilingi batu bata la nampaknya...

today feeling.....

Posted by suhailie at 10:47 PM 0 comments
1.. i want to feel like this!!!

why? supaya lebih disayangi dan diutamakan....
if not ? i feel such a loser.. no value to others..

2.. feel so sad

why..its hard to explain...sometime apa yang dirasa di dalam hati tak boleh nak diceritakan dan diluahkan..mungkin ia selamat tersimpan di dalam hati...sakit sendiri dan tidak menyakiti org lain...life owh life



3..feel so tired

so tired after cleaning, throwing and packing some stuff..badan ni dah tak larat..kalau lah ade pembantu...kadang2 rasa mcm tenaga ni melebihi kemampuan lelaki..harini je hari yang boleh nak kemas2 barang tuk pindah..kalau hari lain da tak larat..lain la kalau aku ni surirumah..boleh buat siang2..

4..feel so worried
why? rumah tak siap lagi..owner rumah sewa da kol suruh keluar cepat...
worried? -- barang kat umah sewa tak siap packing lagi...macam tak boleh nak lalui semua ni....


5..feel "something" yang sangat sukar untuk digambarkan..berat hati ni..can i cry? already...kacau bilau perasaan dikala ni..better go to sleep..



CONCLUSION...
macam mana nak ngandung kalau emosi tak stabil..badan letih..hati bercelaru

Monday, July 19, 2010

EMO...fesbook2

Posted by suhailie at 11:06 PM 11 comments

1... ish tolonglah,ko kalau jenis yang bertudung,sekolah agama lak tu,please la jangan duk letak gambar ko tak bertudung dalam fesbook..bukan la nak menghalang,tapi tetibe rasa macam tak proper..fine kalau ko memang tak bertudung,ni tak...ko duk posing dalam bilik sorang2 n amik gambar sambil buat pose yang menghairahkan....perlu ke? then bleh kata tetiap ari ko kuarkan ayat2 agama kat fesbook...

2...ni sorang lagi,malu tul rasa bile tengok gambar die ni...erm badan memang berisi,then pakai cekci cekci,buat pose menghairahkan lak kat profile picture..ishhh macam tak sesuai jek..then tahu la ade boipren,rasanya macam tak perlu lah nak tunjuk gambar2 peluk2 ngan boipren....

3...ni sorang lagi...aku tau la kawan aku reject cinta ko..tapi xyah la setiap ari nak tulis "siapa masih single?saya sedang mencari teman idup?"..pastu memarah orang yang tak single bagi comment kat dia...macam sumthing wrong jek..huh nasib tak pernah comment kat ko....

4...ni ade lagi satu....dulu ngan awek lama,heboh tulis she's the one lah,my truly love la...ape2 lagi la..then tetibe ade awek lain,tulis la pulak," i can't live without her "..ceh...nampak ngat playboy ko....banyak nye gepren...pastu siap tunjuk g makan angin kat tempat peranginan....berpeluk peluk ngan lelaki tak pakai baju,pompuan pakai pakaian sependek2 pendeknya...ish....

5...satu nasihat tuk fesbooker,jangan la heboh duk bagi tau..."tinggal sorang lagi kat umah malam ni", "on da nak g ****",....memang nampak ringan,tapi tahu ke kite apa yang akan berlaku kat diri kite bile orang tahu kite bersendirian..jangan sentiasa bersangka baik, be more alert.....

6...tu je la bebelan tuk luahkan perasaan..bukan nak comment org sentiasa,tapi apa yang berlaku macam tak proper....jadi baik luah kat sini dari luah ngutuk2 ngan orang lain...ermmmm

Sunday, July 11, 2010

mari buat kek strawberry white chooclate....

Posted by suhailie at 10:01 PM 6 comments
baru je lepas buat kek tuk my student..buat yang besar 12 inci..almaklumlah kelas tu ramai student...sebenarnya aritu sebelum mid year exam da bakar diaorang supaya blaja btul2 and lulus sains...bile result keluar,alhamdulillah,sorang je yang gagal...da naik cuti ni,ramai la tanya"cikgu,kek mana?"..okeh cikgu nak langsaikan utang kek korang jadi malam ni bertungkus lumus la buat kek..tapi anda tahu ke macam mana nak buat kek ni..kalau tahu takde masalah,ni nak kongsi ilmu je...eh eh perasan macam ade je orang baca blog ni..tak pe la kalau xde orang baca,at least 15tahun nanti,anak anak ble tgk apa y mama diaorang da buat...ehem ehem...makbulkan la doaku ya allah,kurniakan la zuriat..eh larii topic lak..jom kite tgk macam mana nak buat kek ni...

first asing putih telur and kuning telur..pakai tangan pun ok..lagi bagus!


then,masukkan segala tepung,soda bicarbonat,air,minyak jagung dalam kuning telur..campakkan jek.


pastu masuk strawberry emulco


campurkan putih telur y telah dikembangkan ngan adunan tepung tadi....peh tu g la bakar...170c 35 minit



tadaaaaaaa...da siap bakar....sejukkan n potong kulit atas


hilang da kulit dia...ciannn..jngan buang kulit ni sebab anak2 atau suami anda akan makan bersama whippping cream..ahakkssss


belah lak jadi 2 keping....hati2 jngan senget lak..praktis make perfect!


letak pulak pitted cherry..nyum nyum masam masam gitu...


coated ngan whipping cream...tak guna krimwell(xlarut dalam perut).coated cecantik..ni agak xcantik sebab cuaca panas,krim cair n susah nak licin..ceh! alasan btul....


piping sikit...n tabur white choclate y diparut



tadaa....kek da siap..nyum nyum..strawberry coated ngan apricot gel tau...



siap gak kek ni akhirnya....sampai sini jek kek kite arini..esok buat tuk kelas 4kuarzit lak..maybe blueberry cheesecake..chaiyok2

house renovation...part 2

Posted by suhailie at 1:40 PM 0 comments
tak sabar rasanya nak masak memasak menggunakan bowl sink ni..haha eksen betul...kite akan rasa puas bile mempunyai rumah sendiri n kumpul duit berdikit dikit n dapat beli n buat sesuatu yang diri kita nak....


ni la sinki pilahanku..tapi minta kontraktor tu buat 2 pili air..senang sikit


ni kitchen hob yang dipilih..lebih kurang macamni la..jenama faber..masa ni ade sale kat carefour..harga sebenar tuk 3 burner ni dlm rm450 lebih..tapi masa ni dapat rm390 kalau tak silap


tak ingat sangat gupe hood yang dipilih..tapi lebih kurang macamni la...yang jenis auto clean...

gambar yang lain,nanti baru upload..hehe

House renovation...part 1

Posted by suhailie at 1:03 PM 1 comments
actually hanya tinggal 18 hari saje lagi tuk kiteorg pindah dari umah sewa ni..tak tahu la sempat ke tak..sekarang pun umah baru tu sedang di renovate.. sebenarnya sebelum renovate umah ni ,susah sangat nk dapat kontraktor yang murah n cantik hasil kerjanya..bukan mudah nak dapat kontraktor yang murah kat bandar jb yang smua benda mahal...alhamdulillah,abg dapat jumpa sorang kontraktor kat mudah.com..harganya murah n kerjanya ok...so kerja merenovate ni da bermula sejak seminggu yang lalu..at first ingat nak buat kitchen cabinet n dinding pemisah dapur dan ruang tamu je,lastly lain lak da jadi....

buat tambahan:
@kitchen kabinet and table top
@dinding pemisah
@pecah dinding dapur
@grill dapur
@pintu grill dapur
@tukar grill dpan umah jadi wrought iron
@railing seluruh umah
@pasang 5 kipas
@buat wiring
@pasang tile dapur
@buat cornis kat ruang tamu....

guest what, semuanya tak sampai pun 10k...alhamdulillah...tapi sangap gak rasa nak cari duit terutama buat kiteorg y baru uruskan jual beli umah n kiteorang yang kerja tak sampai 3 tahun ni..tapi tak pe la, susah susah macam mana pun...itu rumah we all n harungi je la kesusahan ni tuk masa depan.....


tingkap yang telah dipecahkan jd dinding tuk letak kitchen cabinet


dinding yang memisahkan ruang makan n ruang tamu.


sinki yang akan ditukar dengan sinki 3 bowl




Friday, July 9, 2010

11....finally jumpa gak password ko wahai blog

Posted by suhailie at 5:28 PM 0 comments
setelah sekian lama menggodam n mencube,akhirnya berjaya gak bukak blog ni...harap2 pas ni tak ilang lagi dah password..boleh la mula tuk membebel kat sini...huh bnyak nak luah,tapi kalau luah tu...mesti benda y tak puas hati la tu...sue...sue..
 

Daisy's Day... with LoVe Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal