Friday, October 22, 2010

feeling...

Posted by suhailie at 5:28 PM 2 comments
da lama da blog ni terabai...bila ade sesuatu yang nak diceritakan dan tak semua orang disekeliling memahami,blog la tempat nak luahkan perasaan....feeling? macam tak berapa elok je rasa... dan semuanya berkaitan dengan PREGNANCY....

1...da setahun lebih after 1st miscarriage..and i still not pregnant...after melalui pelbagai soalan soalan yang membina n soalan bodoh di sekeliling,terasa pasrah n serahkan sahaja kepada ALLAh ketentuanNyA ni...dalam jangka masa setahun ni,banyak soalan yang mengguris hati....and u (person arround me, please alert if you want to ask me something......)....kadang kadang persoalan korang tu betul betul mengguris hatiii....soalan soalan y di kategorikan soalan bodoh yang selalu aku dengar...

a) bila nak ngandung?

jawapan : ko ingat aku tahu ke bila tarikh nak ngandung...itu kan ketentuan Tuhan...

b) mana anak ?

jawapan : ko pernah ke nampak aku ngandung or pernah ke aku bg tahu ko aku mengandung?

c) sue, bila nak ngandung? rancang ke? tak yah la rancang2...

jawapan : bila nak ngandung tu urusan Allah.rancang? pernah ke aku kata kat kau yang aku tak nak anak? as long aku tak pernah kata aku tak nak anak,mean aku memang nak....

actually itu adalah antara soalan2 y perlu aku lalui sepanjang perkahwinan ini....masa mematangkan fikiran...lama kelamaan diri ni dah jadi imune dengan soalan2 begitu n diri jugak dah boleh control perasaan n emosi....siap boleh nasihatkan orang lagi..hehe...BUT,...

2...sejauh mana tulusnya hati ini?

a) bila dpat tahu rakan terdekat mengandung?
gembira?secara jujur,bila dapat tahu sesorang tu mengandung,seboleh bolehnya tak nak tanya lebih2...why? cemburu atau dengki? semuanya bukan.....perasaan yang wujud adalah ...."bila aku nak mengandung? kenapa aku tak ngandung?" ....SEDIHHHHHH...
tapi..jangan salah faham,bukan rasa sedih atas kemengandungan orang lain,tetapi,rasa sediah atas ketertakmengandungan diri sendiri.......

b) bila kawan kawan deliver baby?

really happy and i wish i can have it too.....actually, apabila tahu seseorang mengandung atau bersalin, perasaan sedih dan kecewa dalam diri sendiri mengatasi rasa gembira terhadap orang lain....is it normal?

3...selamatkah aku sebagai seorang isteri?

takut nak bertanya dan memulakan bicara...apa perasaan sang suami? sampai bila? adakah perasaannya tidak akan pudar....insyaallah doakan saje....spnjang kesukaran ni, suuami sangat memahami.. thank god i found you.....


mood ;)and ;(

1...my lovely sister,kak ana dah mengandung setelah 7 tahun kahwin...menitis air mata kegembiraan...semoga mereka berdua sihat dan kuat...tak sbar tgu kelahiran anak buah maksu ni...dah 7 thun maksu tgu.....

2....kak ngah ngandung anak yang ke 4...hampir seusia ngan baby kakna...but...this happiness not longer....baby baru 2 hari lepas gugur...baby tak cukup sihat n kuat....doktor pun kata 50-50....

3...fizah dah mengandung? aku kahwin dulu sebelum dia....ermmmm..takpe la da rezeki dia..jaga kandungan bebaik.tak cita pun kat aku y dia ngandung.....samapi ati..hehe...tapi kalau dia cite aku lak sdih..ermmm elok gak tahu dr orang lain...

4...dayah n sari da ade bby? huh! tgu my turn lak ye...tak sabar nak ade anak macam diaorang gak......kalau dpt ank pompuan ble berbesan...ewahhh berangan...

5....zura ngandung kembar? amazing!!! bukan senang nak dapat baby kembar....syiokknya.....pasni menace da ade 2nd keturunan.....

end.
 

Daisy's Day... with LoVe Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal