Saturday, October 24, 2009

7...wedding at Kuala pilah

Posted by suhailie at 10:41 PM 0 comments




Friday, October 23, 2009

6...what does it mean by love?

Posted by suhailie at 10:58 PM 0 comments




sedap ke cantik ni..mcam lebih ke sedap jek

5...Tensionnn!!!

Posted by suhailie at 10:37 PM 0 comments

Bad news for me n my husband...today aku dtg berjumpa ngan ketua bidang just for one reason...aku berjumpa sebab ada seorang cikgu A kat sekolah tu ngajar sains n tahun depan dia comfirm dapat pindah..jadi aku ni p la jumpa ketua bidang tu sebab berhajat nak mengisi kekosongan tu...then akak ketua bidang kata memang dia sedang mencari orang tuk menggantikan akak A. then masa tu dia kata,sebab sue da tanya akak ni, baik la akak berterus terang."tadi ade maklumat pengurusan,nama sue naik. diaorang sebut nama sue ngaja pagi tahun depan." oppss...luluh btul hati ni..br ingat nak aja opsyen..nak aja pagi, nak g sekolah mcm mana,nak blik macm mana...latip still stay kat petang...alasan tukar sebab kiteorg suami isteri." teruk sangat ke kalau suami isteri...tak de maslah pun satu sekolah..bukan kiteorg bw maslah pun kalau satu sesi..bak kata ustazah kat sekolah tu,,kerja tu satu ibadah,tapi bila da kerja kat sekolah kita ni,kerja tu da jadi padah...should it be like that?....feeling? so bad.

Thursday, October 22, 2009

4...memory in TKS..

Posted by suhailie at 5:17 PM 2 comments
tetibe rasa rindu sesangat waktu kat zaman sekolah..tadi g la dengar lagu2 pemes zaman sekolah menengah dulu..waktu tu semua kengkawan,aesha aeda zura dec ummi dayah memang gile minat kumpulan kumpulan omputih ni...kumpulan yang menjadi pujaan hati kiteorg waktu tu, 5ive, nsync,Moffats,Backstreet boy,911,westlife,98 degrees,Spice Girl n mcm macm la..ain of course la x minat kumpulan barat ni..hehe..kemar x ingat la pulak...then teringat pulak mcm mana Shima menangis bile tgk video clip backstreetboy-nick carter kena peluk kat peminat kat lapangan terbang...lawak btul..setiap kali g tuisyen confirm g pohsang tinjau tinjau Smash Hits,Lime or paling cikai waktu tu xde duit,beli Galaxie je le...kalau dikenangkan waktu tu,,kelakar gak...siap gunting poster artis,letak kat fail..ish mcm macm.

tu satu...satu lagi teringat lak zaman akak angkat adik angkat ni...aesha ngan kaksue,aku ngan kak fitti(tapi mcm xjd je adik angkat nye rasenye la),zaty ngan kak salmah,ain dgan kak saerah..ish ramai lak...owwhh lupe..aeda ngan noreen(hehhehe). ...waktu tu punya obsessed ngn kak angkat ni...siap beli bunga rose n gula2.kalau dapat gule2,cnfirm simpan pembalut.tapi betul gak kata aesha,kalau di kaji balik,mcm lesbian ada gak..ish geli lak bile dengar lesbian ni..huhu..tak kot....ontahla...siap gaduh2 rebut akak angkat....then adik kesayangan aesha SANTHIRAWATANA...mana la dia sekrang ni....ayat tak bole lupe,akak berdua ni kembar ye...

kalau nak dibandingkan sekolah rendah,menengah,matrik,usm..kenangan waktu sekolah kat TKS btul betul menusuk hati....persahabatan yang penuh dengan kasih sayang...kalau setiap kali ahli menace punya birthday..pasti kiteorg akan stayback n potong kek...arghhh rindunye....

# ariini x g sekolah...g kursus,so xde cite budak2

Wednesday, October 21, 2009

3...MURAH REZEKI

Posted by suhailie at 11:14 PM 0 comments
Selalunya murah rezeki dikaitkan dengan RM RM and RM..but lately,maksud sebenar murah rezeki semakin difahami..mula mula kerani sekolah panggil..rupa rupanya dpat surat pengesahan jawatan....walaupun ade cikgu sekolah y posting lagi awal dr aku,tp dia x dapat lagi...then surat pengesahan jawatan smthing yang aku tertanya tanya sejak kebelakangan ni. semuanya tu sebab nak beli rumah..then bile da ada surat ni,tak tahu mcm mana lak cara beli rumah...then one of cikgu sekolah tu kata,paling senang pergi MAPEX. tapi masalahnya dia kata MAPEX setahun sekali aje..n da lepas..that mean,tahun depan baru ada semula..takkan nak tgu tahun dpan br boleh cr umah...then tup tup...depan sekolah ada terbentang banner MAPEX 5HB hingga 11HB ni.....WONDERFUL...harap harap memang rezeki kiteorg..rezeki anak? insyaallah tuhan tu maha adil n dia tak akan menganiaya umatnya..

#cikgu,budak2 ni buli saya...diaorang tangkap saya n cakar muka saya dengan guna celak...
-sape y cakar muka kawan kamu ni keluar sebelum saya suruh cikgu latip uruskan korang..dengar nama cikgu trus diaorg kua..takut btul diaorg ngn cikgu latip...
-meh sini cikgu cakar muka korang pulak macam mana korang cakar muka kawan korang
-then terlukislah misai kucing yang panjang di pipi mereka dan mereka sangat gembera dengan hasil lukisan tu...siap amik gambar lagi...hampeh tul diaorang tu..

2...KURSUS ADE KE TAK....

Posted by suhailie at 12:58 AM 0 comments
today i woke up early in the morning with one target! ade kursus kat SK TAMAN TAMPOI UTAMA...actually bukan senang bagi seorang guru petang yang malas bangun pagi mcm cik sue ni untuk membeliakkan biji mata awal pagi mcm ni...but i have to...luckyly my husband also need go to taklimat ketua pengawas PMR. jadi ada member la nak bangun pagii...en latiff memang diciptakan untuk bersamaku walau apa keadaan pun...at least arini tak de la i jealous tgk latiff tdo sedangkan i kena bngun awal...my husband anta kat taman sutera n i kena tumpang shah to that school...yang membanggakan...only me and shah at that school at 8 o,clock. sedangkan pendaftaran start kul 730pg....for us,something weird happen..kiteorg salah jadual ke..so tunggu punya tunggu..ade la dalam 7 orang cikgu datang termasuk kiteorang...what happen to others? shah kol ppd tp tak angkat..then my turn kol ppd,luckyly ada org angkat...erm ayat yang tak le lupe...."cik tak tau ke kursus dah dibatalkan...kiteorang da letak dalam laman web sebaik sahaja menteri kata sekolah boleh sambung cuti sampai ari Selasa. Cik tak check ke laman web?" sapo yang nak check laman web ppd? alamat pun aku x tahu...ceh bazir masa tdur..kesimpulannya check la laman web sebelum g kursus....malu2..yang best kena gelak kat cikgu2 sekolah...and ada 2 cikgu lain y senasib ngan aku....malu2

# C sedang buat tatabahasa n suddently terkeluar perkataan c***i
-cikgu sue dtg dgn eksen n marah C " eh ape c***i c***i, you tahu tak..dengan c***i la u lahir tau"
-W buat kerja tatabahasa then terlepas perkataan c***i....then C datang marah dia and kata "eh W kenape ckp c***i...dengan c***i la you lahir tau,c***i you"..
AKU SALAH AJAR KE?

Tuesday, October 20, 2009

2....KURSUS YANG KENE TIPU

Posted by suhailie at 11:45 PM 0 comments
arini bangun awal dengan niat suci murni untuk pergi kursus PINCH.bukan senang untuk seorang guru petang untuk bangun awal kecuali tuk subuh..tu pun entah2 subuh dalam tdo...hehehe..luckyly latiff pun ade taklimat kat sekolah lain gak pagi ni...so takde la dia keseorangn di atas katil tanpa seorang isteri..jadi dia pun kene bangun awal la...

Monday, October 19, 2009

1...survey rumah?

Posted by suhailie at 8:32 PM 4 comments

so today im going out with my lovely husband..mule mule g sekolah.biasala pencinta sekolah,walaupun arini sekolah kiteorang cuti. selepas selesai terjenguk jenguk kat bilik Asmah( our pengetua),kiteorng pun g developer. dah la pakai selipar jepun..then something across our mind.ermm..mesti pekerje developer ni pandang sengkek kat kiteorng y berselipar jepun ni..mean,kiteorng ni pasti tak mampu nak beli umah kat Impian Emas ni...hehhe..tapi sebaliknya berlaku...pekerjenye sangat la peramah and help us so much..of course la ..ni first time nak beli umah..mana ada pengalaman.,mcm2 die cite. Aku? senyum je la..bukan paham ngat pun...Latip je ye ye tanya itu ini...how much? RM225000..erm rumah cantik,guarded,1.5 storey,,,so we have to decide either want to proceed or not....

this house.....
 

Daisy's Day... with LoVe Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal